AzadQadin.az sizə bütün xanımların xəyalı olan DAŞ kimi qatığın hazırlanmasını təqdim edir.Bunun üçün bizə hər mətbəxdə olan aşsüzən lazımdır. ! © Müəllif hüquqları qorunur ! Məlumatdan istifadə etdikdə istinad mütləqdir ! Məlumat internet səhifələrində istifadə edildikdə müvafiq keçidin qoyulması mütləqdir !!! ŞƏRHLƏR : ( Sos.şəbəkədə gedən yazışmanin FOTO-ƏKSİ. Məzmun və qramatik səhvlərə görə redaksiya məsuliyyət daşımır )
- Südü qazana töküb qarışdıra-qarışdıra 10 dəqiqə qaynadın ki, artıq suyu buxarlansın.
-Bunun səbəbi isə, bu zaman süd havada olan oksigenlə zənginləşmiş olur
-Süd bu şəkildə bişirildiyi təqdirdə, qaşığı aşağıdan yuxarı doğru hərəkət etdirərək qarışdırsanız, qatığınız daha ləzzətli olar
-Bişən südü sonra bir qaba tökün.
-Bunun üçün polad və ya saxsı qablara üstünlük verin, emallı qablarda çalınan qatıqlar sulu olur
- Soyudun, bu müddətdə də ara-ara qarışdırın
- Qaynayan süd biraz soyuyub orta temperaturda (ılıq) olduqda südü mayalayırıq
P.S. Burada əsas sirr qazanın üstünü örtmədən öncə aşsüzən qoyun və qapağını bağlayıb, sönra üzərini bağlayın.
AzadQadin.az bu sadə prosesi fotolarla təqdim edir...
Bütün hüquqlar qorunur © 2025